Sledujte nás na
E-shop Vstupenky
Cukr a čokoláda
STÁLÁ EXPOZICE
Hlavní budova v Praze

Cukr a čokoláda

Expozice je věnována historii významných průmyslových odvětví u nás – cukrovarnictví a výrobě čokolády.

Expozice je od 1. 4. do 18. 6. 2024 uzavřena z důvodu instalace nové výstavy ve vedlejším dále.


Expozice je věnována historii významných průmyslových odvětví u nás – cukrovarnictví a výrobě čokolády. Centrem expozice je unikátní model cukrovaru na zpracování řepy v měřítku 1:10, který muzeum získalo v roce 1910 a který se stal první sbírkovým předmětem muzea.

Cukr byl pro Československo strategickou komoditou, která měla politický vliv, a proto se mu také říkalo „bílé zlato“. Cukrovarníci také od počátku podporovali naše technické muzeum a měli zásadní podíl na jeho založení v roce 1908. Významným způsobem rovněž přispěli na stavbu budovy NTM na Letné.

Fotoalbum

Cukr a čokoláda

Cukr a čokoláda

Stálá expozice